Recent

Klantwaarde

Klantwaarde management met het RFM-model

Het RFM-model wordt gebruikt bij klantsegmentatie. Ontdek hoe je dit toepast en kunt betrekken op de marketingactiviteiten.

B2B

Customer Experience in B2B

Het leveren van een bijzondere klantervaring is ook in B2B erg belangrijk. Ontdek in dit artikel de CX prioriteiten voor B2B marketeers.

Customer experience whitepapers & templates

Klantbeleving

Customer experience Trendrapport 2023

Wat zijn de belangrijkste customer experience trends van 2023? Ontdek het in dit trendrapport van Beeckestijn Business School!

Customer journey

Customer journey mapping: template & stappenplan

Ga aan de slag met customer journey mapping met deze templates. Breng de klantreis en touchpoints in beeld voor een betere beleving.

Customer experience Podcasts

Customer experience

Werk verandert continu. De behoeftes en verwachtingen van klanten zijn nu compleet anders dan een aantal jaar geleden. Dit zorgt voor uitdagingen, maar ook voor kansen. Als customer experience (CX) professional wil jij die kansen benutten. Daarnaast zorgen technologische ontwikkelingen en digitalisering voor nieuwe mogelijkheden.

Met de customer experience content op de Beeckestijn Knowledge Hub blijf je up-to-date. Van trendrapporten, tot handige toolkits, inspirerende podcasts en fijne stappenplannen. Jouw zoektocht naar customer experience kennis start hier.

customer experience opleidingen

customer experience strategie & organisatie

Til je klantbeleving naar een hoger niveau door strategische keuzes te maken en deze met concrete acties te implementeren in je organisatie. Daarnaast leer je tijdens deze post-master opleiding hoe je je eigen cx plan en strategie ontwikkelt.

Customer Experience & Journey Mangement

Ontwikkel de optimale customer journey en zet de klant centraal. Tijdens deze post-HBO opleiding ontdek je in 11 dagdelen de laatste trends en inzichten op het gebied van cx. Daarnaast ontwikkel je je eigen customer experience plan.