Recent

Customer journey

Frictieloze journeys mét emotie

In zowel B2C als B2B zijn (digitale) winnaars te vinden bij degenen die hun klanten het beste kennen en deze inzichten vertalen frictieloze journeys.

Customer journey

Effectieve Klantreizen: Tips voor Customer Journey Mapping

Een customer journey map maken is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe pak je dit goed aan? En wat zijn handige tips voor jou? Kees vertelt het je in deze podcast!

Customer experience whitepapers & templates

Klantbeleving

Customer experience Trendrapport 2023

Wat zijn de belangrijkste customer experience trends van 2023? Ontdek het in dit trendrapport van Beeckestijn Business School!

Customer journey

Customer journey mapping: template & stappenplan

Ga aan de slag met customer journey mapping met deze templates. Breng de klantreis en touchpoints in beeld voor een betere beleving.

Customer experience Podcasts

Customer experience

Werk verandert continu. De behoeftes en verwachtingen van klanten zijn nu compleet anders dan een aantal jaar geleden. Dit zorgt voor uitdagingen, maar ook voor kansen. Als customer experience (CX) professional wil jij die kansen benutten. Daarnaast zorgen technologische ontwikkelingen en digitalisering voor nieuwe mogelijkheden.

Met de customer experience content op de Beeckestijn Knowledge Hub blijf je up-to-date. Van trendrapporten, tot handige toolkits, inspirerende podcasts en fijne stappenplannen. Jouw zoektocht naar customer experience kennis start hier.

customer experience opleidingen

customer experience strategie & organisatie

Til je klantbeleving naar een hoger niveau door strategische keuzes te maken en deze met concrete acties te implementeren in je organisatie. Daarnaast leer je tijdens deze post-master opleiding hoe je je eigen cx plan en strategie ontwikkelt.

Customer Experience & Journey Mangement

Ontwikkel de optimale customer journey en zet de klant centraal. Tijdens deze post-HBO opleiding ontdek je in 11 dagdelen de laatste trends en inzichten op het gebied van cx. Daarnaast ontwikkel je je eigen customer experience plan.