Uitgelicht

B2B

6 pijlers voor succesvolle B2B marketing

B2B marketing is volop in beweging. Hoe zet je de belangrijkste marketing kanalen succesvol in? Ontdek de zes pijlers voor succesvolle B2B-marketing.

Trends

Digital Marketing Trends 2023

Ontdek de belangrijkste digital marketing trends voor 2023 en wat ze betekenen voor jouw organisatie. Van Media Mix Modeling naar tech skills.

Digital & Marketing templates

Digital & Marketing podcasts

Polestar: de lancering van een lef merk in Nederland

Ontdek hoe Valéry Grenigt als eerste medewerker van Polestar Nederland dit inmiddels bekende merk heeft gelanceerd.

Growth Hacking in de praktijk: voorbeelden en tips

Leer in deze podcast over de toepassing van Growth Hacking, de North Star Metric en de groeihefbomen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Digital & Marketing

Werk verandert continu. Als digital & marketing professional weet jij als geen ander hoe snel nieuwe kanalen, tools en technieken elkaar opvolgen. Updates of veranderende klantbehoeftes maken jouw werk nooit saai. Maar hoe schat je nieuwe digitale en marketing ontwikkelingen op waarde? Hoe weet je welke tools voor jou een positieve impact hebben? En hoe ga je aan de slag met de verschillende kanalen?

De digital & marketing content op de Beeckestijn Knowledge Hub helpt je op weg. Van het jaarlijkse Digital Marketing trendrapport, tot handige toolkits, inspirerende podcasts en fijne stappenplannen. Jouw zoektocht naar digital & marketing kennis start hier.

Het antwoord is ja en nee. Ja, bij digitale marketing (strategie) gaat het in de kern om dezelfde zaken als klassieke marketing. Denk daarbij aan het bouwen aan een sterk merk, creeeren van vraag, goede klantbeleving, bepalen pricingstrategie en het denken in waardeproposities. Maar, de dynamiek en invulling van digitale marketing is in de kern echt anders dan bij klassieke marketing. Binnen digital zijn er oneindig veel mogelijkheden om je doelgroep te targetten (segmenteren op basis van gedrag en intent), de dynamiek van social media is uniek en digitalisering geeft mogelijkheden om snel nieuwe producten te ontwikkelen.

Je leest meer over de verschillen en hoe je een goede digital marketing strategie ontwikkelt in dit artikel ›

Het maken van een digital marketing roadmap helpt je om keuzes te maken. Budgetten en resources zijn immers gelimiteerd. Er zijn 5 stappen die je moet volgen om een digital marketing roadmap te ontwikkelen.

 1. Doelstelling bepalen
 2. Analyse & Key insights
 3. GAP analyse
 4. Prioritering & Samenhang roadmap
 5. Samenvatting & Businesscase

Om je op weg te helpen kun je hier een whitepaper met handige templates downloaden. Ga aan de slag en maak je eigen digital marketing roadmap ›

Van de storm in het social media landschap tot de afstervende cookie. 2023 kent voor marketeers een aantal uitdagingen, maar gelukkig ook kansen.

 • Trend 1: Van attributiemodel naar Media Mix Modeling
 • Trend 2: Creators domineren Social Media
 • Trend 3: De non tech marketeer sterft uit, ook in B2B!
 • Trend 4: De jacht om jouw inlog en 1st party data
 • Trend 5: Verantwoording over een duurzame keten

Ontdek in het digital marketing trendrapport van Beeckestijn Business School de belangrijkste trends voor 2023. Met expert interviews van o.a. Meta en B Lab.

Een digitale marketingstrategie is gebaseerd op goede inzichten, duidelijke keuzes en met veel aandacht voor de executie. Daarbinnen maken we geen vaste jaarplannen meer maar optimaliseren we continue. Uiteraard is er een directe link is met de organisatiedoelen. We onderscheiden de volgende vijf bouwblokken:

 • Doelstellingen
 • Analyse & Insights
 • Strategie
 • Executie
 • Businesscase

Lees meer over de verschillende onderdelen van een digitale marketing strategie ›

Digital & Marketing opleidingen

Digital Marketing Strategie & Leiderschap

Leer in deze post-master opleiding hoe je een digitale marketing strategie succesvol formuleert en implementeert binnen je organisatie. In 22 colleges leer je van vakexperts hoe je een digitale winnaar wordt

Alle Digital & Marketing content