Uitgelicht

Trends

Digital Marketing Trends 2024

Welke digital marketing trends gaan 2024 domineren? Ontdek het in het Digital Marketing Trendrapport 2024 en ontvang als extra een AI prompting cheat sheet!

Content marketing

Social media & content: strategie, algoritmes & trends

Van nieuwe algoritmes tot social media strategieën en native content, in deze podcast krijg je praktische voorbeelden en inspiratie binnen social!

Digital & Marketing templates

Digital & Marketing podcasts

Social media & content: strategie, algoritmes & trends

Van nieuwe algoritmes tot social media strategieën en native content, in deze podcast krijg je praktische voorbeelden en inspiratie binnen social!

Design Thinking in de praktijk

Wat houdt Design Thinking precies in? Hoe pas je het toe in het bedrijfsleven? En wat zijn succesvolle cases? Ontdek het in deze podcast!

Digital & Marketing

Werk verandert continu. Als digital & marketing professional weet jij als geen ander hoe snel nieuwe kanalen, tools en technieken elkaar opvolgen. Updates of veranderende klantbehoeftes maken jouw werk nooit saai. Maar hoe schat je nieuwe digitale en marketing ontwikkelingen op waarde? Hoe weet je welke tools voor jou een positieve impact hebben? En hoe ga je aan de slag met de verschillende kanalen?

De digital & marketing content op de Beeckestijn Knowledge Hub helpt je op weg. Van het jaarlijkse Digital Marketing Trendrapport, tot handige toolkits, inspirerende podcasts en fijne stappenplannen. Jouw zoektocht naar digital & marketing kennis start hier.

Het antwoord is ja en nee. Ja, bij digitale marketing (strategie) gaat het in de kern om dezelfde zaken als klassieke marketing. Denk daarbij aan het bouwen aan een sterk merk, creëren van vraag, goede klantbeleving, bepalen pricingstrategie en het denken in waardeproposities. Maar, de dynamiek en invulling van digitale marketing is in de kern echt anders dan bij klassieke marketing. Binnen digital zijn er oneindig veel mogelijkheden om je doelgroep te targetten (segmenteren op basis van gedrag en intent), de dynamiek van social media is uniek en digitalisering geeft mogelijkheden om snel nieuwe producten te ontwikkelen.

Je leest meer over de verschillen en hoe je een goede digital marketing strategie ontwikkelt in dit artikel ›

Het maken van een digital marketing roadmap helpt je om keuzes te maken. Budgetten en resources zijn immers gelimiteerd. Er zijn 5 stappen die je moet volgen om een digital marketing roadmap te ontwikkelen.

 1. Doelstelling bepalen
 2. Analyse & Key insights
 3. GAP analyse
 4. Prioritering & Samenhang roadmap
 5. Samenvatting & Businesscase

Om je op weg te helpen kun je hier een whitepaper met handige templates downloaden. Ga aan de slag en maak je eigen digital marketing roadmap ›

Van de inflatie van content en advertenties naar AI als co-pilot in je dagelijks werk. 2024 kent voor marketeers een aantal uitdagingen, maar vooral veel kansen.

 • Trend 1: Inflatie van content en advertenties
 • Trend 2: AI als co-pilot in je dagelijks werk
 • Trend 3: Frictieloze journeys mét emotie
 • Trend 4: Nog meer media, alles algoritmisch
 • Trend 5: CSRD werkt de hele keten door

Ontdek in het digital marketing trendrapport van Beeckestijn Business School de belangrijkste trends voor 2024. Met expert interviews van o.a. Thuiswinkel en Grow Up Digital & een AI-prompting cheat sheet!

Een digitale marketingstrategie is gebaseerd op goede inzichten, duidelijke keuzes en met veel aandacht voor de executie. Daarbinnen maken we geen vaste jaarplannen meer maar optimaliseren we continue. Uiteraard is er een directe link is met de organisatiedoelen. We onderscheiden de volgende vijf bouwblokken:

 • Doelstellingen
 • Analyse & Insights
 • Strategie
 • Executie
 • Businesscase

Lees meer over de verschillende onderdelen van een digitale marketing strategie ›

Digital & Marketing opleidingen

Digital Marketing Strategie & Leiderschap

Leer in deze post-master opleiding hoe je een digitale marketing strategie succesvol formuleert en implementeert binnen je organisatie. In 22 colleges leer je van vakexperts hoe je een digitale winnaar wordt