Overtuig je doelgroep met mid funnel content

Kijktijd: 1 uur en 35 minuten

Hoe vergroot je de impact in de mid funnel met content? Die vraag staat centraal in deze clinic van Robert Schueler en Stephan van Velthoven (Return on content). Om bij een antwoord te komen, is het goed eerst in te zoomen op wat er precies wordt bedoeld met mid funnel en waarom juist daar kansen liggen.

De funnel in vier fases

Het See-Think-Do-Care (STDC) model deelt de reis die de klant aflegt in vier delen. Elke fase heeft zijn eigen kenmerken, uitdagingen en kansen. De See-fase is gericht op het genereren van bekendheid en geeft een eerste aanzet tot merkvoorkeur. In de Think-fase is de klant opzoek naar meer informatie om een keuze te kunnen maken. Ook worden in deze fase verschillende opties vergleken. In de Do-fase valt de definitieve keuze en vindt de aankoop plaats. Tot slot bestaat de Care-fase uit service en loyalty acties. Kortom, de klant moet jou eerst kennen en een merk (of product) voorkeur hebben voordat de aankoop plaats vindt.

Roeptoeteren werkt steeds minder

Heel hard om aandacht roepen in de See-fase werkt steeds minder. Jij bent namelijk niet de enige die de aandacht van de klant wil. Daarnaast houden wij (Nederlanders) helemaal niet van reclame. Volgens onderzoek van DVJ insights vindt 87% reclame gewoonweg niet leuk. Daarnaast gaat het in de See-fase vaak om korte boodschappen als banners en commercials. Kun je in een korte tijd wel jouw merk inhoudelijk onderscheiden en voldoende vertrouwen opbouwen?

Het conversie denken is doorgeschoten

Aan de andere kant (van de funnel) werken veel marketeers conversie gedreven. Er wordt veel tijd gestoken in het optimaliseren van het einde van de funnel. Het is natuurlijk essentieel om potentiële klanten niet kwijt te raken in een ingewikkeld bestelproces, maar als ze daar nooit komen…. Te veel focussen op de do fase zorgt voor korte-termijn denken.

De mid funnel (Think-fase) vult het gat tussen kennen en kopen. Hierbij speelt overtuigende en geloofwaardige content die voorziet in behoeften een belangrijke rol. In de clinic staan Robert en Stephan uitgebreid stil bij hoe je het gat in de mid funnel met content kan dichten.

Merkenbouw, kwestie van een lange adem?

Veel reclamemakers en reclame-onderzoekers zeggen dat merkenbouw een kwestie is van de lange adem en blijven dezelfde korte, vluchtige boodschap maar herhalen. Wij onderzoeken de impact van content en zien in onze cases dat goede inhoudelijke content je merk of propositie veel sterker kan maken en ook in staat is om conversie te stimuleren.

In deze clinic:

  • Inzichten uit benchmarkdata van Return on Content met meer dan 100 cases dat je met goede inhoudelijke content echt stevig aan je merkimago en merkoverweging kan bouwen.
  • Hoe je de KPI’s van content kunt meten en optimaliseren.
  • Welke cases goed scoren in de mid funnel en waarom?
  • Resultaten van kwantitatief en kwalitatief onderzoek.

Contentstrategie in de thinkfase

Kijk de clinic ‘Contentstrategie: overtuig jouw doelgroep in de think fase’ van 25 januari 2023 terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Content marketing opleidingen

Content strategie; hoe en wanneer zet je welke content in, via welk kanaal, op welke wijze en met welke doelstelling? Bij de content marketing opleidingen van Beeckestijn leer je hoe je de beoogde doelgroep op het juiste moment, met de juiste boodschap via het juiste medium bereikt. Wil je leren hoe je betere content creeërt? Ook dat komt aan bod.

Delen