Digital Marketing Roadmap in 5 stappen + templates

Leestijd 7 minuten

Het vakgebied digital marketing ontwikkelt zich razendsnel en is steeds meer in de lead wat betreft de gehele marketingstrategie. Met alle nieuwe mogelijkheden en technieken is soms door de bomen het bos niet meer te zien. Een digital marketing roadmap geeft structuur en helpt je bij het maken van keuzes en positionering. Dit whitepaper helpt je bij het opstellen van je eigen digital marketing roadmap in 5 stappen. Met de bijgevoegde templates kun je voor je eigen bedrijf aan de slag.

Ontwikkel je eigen digital marketing roadmap

Budgetten en resources zijn gelimiteerd. Het is daarom belangrijk om de juiste keuzes te maken, leiderschap te tonen en focus te hebben. Een digital marketing roadmap helpt je hierbij. Wat zijn de belangrijkste aandachtsgebieden en hoe zet je je schaarse tijd en budget zo goed mogelijk in? Hoe laat je de marketingdoelen aansluiten op de organisatiedoelen? Deze vragen en meer worden duidelijk als jij je eigen digital marketing roadmap ontwikkelt. In dit whitepaper ontdek je hoe je zelf aan de slag kunt gaan.

Digitale marketing is meer dan online adverteren. Het is marketing in een digitale wereld.

De 5 stappen van de digital marketing roadmap

Er zijn 5 stappen die je moet volgen om een digital marketing roadmap te ontwikkelen. In het whitepaper staan alle stappen uitgebreid toegelicht aan de hand van voorbeelden en handige tips.

Stap 1. Doelstelling bepalen

Om te beginnen met jouw digitale roadmap moet je eerst duidelijk hebben wat de gewenste businesswaarde is van de gehele digitale marketing. Dit is uiteraard een vertaling van de organisatie- en klantdoelen. In het whitepaper staat beschreven uit welke onderdelen die doelen bestaan en waarom het belangrijk is om deze doelen scherp te hebben.

Stap 2. Analyse & key insights

De basis voor je roadmap zijn de juiste inzichten. Besef dat digitale marketing meer is dan het invullen van kanalen. Dat doet je concurrent ook. Maar welke vragen stel je bij zo’n analyse? In de templates en het whitepaper zijn per onderdeel allerlei voorbeeldvragen te vinden die je kunt gebruiken om de juiste inzichten te krijgen.

Stap 3. GAP analyse

Als je de analyse hebt gedaan, kun je per onderdeel aangeven wat de huidige status is en hoe belangrijk dit onderdeel is voor het behalen van de bredere organisatiedoelstellingen. Deze kun je zelf invullen in de template. Ook worden er twee tips gegeven in het whitepaper bij het doen van de GAP analyse.

Stap 4. Prioritering & samenhang roadmap

Als je je organisatiedoelen en prioriteiten scherp hebt, is het tijd voor het opstellen van de digital marketing roadmap. Focus je hierbij op de executie en het concreet maken van je tactics. Dit kan per maand, per week of per sprint. In het whitepaper staat een voorbeeld en template die je kunt gebruiken om jouw digital marketing roadmap op te stellen.

Stap 5. Samenvatting & business case

Als marketeer wil je accountable zijn voor wat je doet. Grote kans dat je je roadmap intern moet ‘verkopen’. Dat doe je aan mensen die waarschijnlijk minder diep in de materie zitten dan jij zelf. Het is dus belangrijk om je roadmap samen te vatten in 1 of 2 kernachtige zinnen. Hoe je dit kunt doen lees je in het whitepaper.

Digital marketing roadmap templates

Naast het whitepaper ontvang je ook handige templates. Hiermee kun je voor je eigen organisatie aan de slag met de digital marketing roadmap.  De templates geven je inspiratie en richting voor een succesvolle toekomst!

Download gratis het whitepaper en ga aan de slag met het ontwikkelen van jouw digital marketing roadmap!

download digital marketing roadmap

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen

Expert(s)