B2B marketing

Uitgelicht

B2B Marketing toolkit

Ook binnen B2B groeit de rol van digital in de klantreis. Deze toolkit geeft jou als B2B marketeer handvatten om nog professioneler en succesvoller te zijn binnen digital marketing.

B2B marketing maturity model

Hoe maak je succesvol de vertaalslag van digital marketing naar digitale transformatie binnen jouw organisatie? Ontdek het in dit whitepaper!

B2B marketing

Ook binnen B2B blijft de digitalisering hoog tempo doorgaan. Waar je voorheen als B2B marketeer misschien vooral bezig was met het organiseren van beurzen, staat de buyer journey op zijn kop. Potentiële klanten hebben steeds meer mogelijkheden om zelf op onderzoek te gaan. Pricing, ervaringen van anderen, beschikbare features, calculators, configurators, alles is online beschikbaar en openbaar!

Het persoonlijke contact blijft waardevol, maar komt steeds later in de buyer journey. Het is aan jou als B2B marketeer om de potentiële klanten te ontzorgen, verleiden en een merkvoorkeur te creëren. Dat vraagt om creatieve skills, gevoel voor branding en analyse van de markt. Om dat vervolgens te vertalen naar goede content via de juiste kanalen en het sturen op de jusite KPI’s. De B2B content op de Beeckestijn Knowledge Hub helpt je op weg naar nieuwe kennis en inspiratie.

Onderzoek van LinkedIn & Ipsos laat zien dat B2B marketeers plannen om het komende jaar het meeste geld uit te geven aan:

  • Leadgeneratie
  • Merkbouw & awareness
  • Demand generation
  • Account-based marketing

Volgens onderzoek van LinkedIn & Ipsos zijn dit de vijf belangrijkste skills voor B2B professionals:

Alles binnen B2B

B2B marketing opleidingen

B2B Marketing & sales management

Leer hoe je een marketing en sales aanpak ontwikkelt en de DMU via de juiste digitale kanalen bereikt met de post-HBO opleiding B2B Marketing & Sales Management. Jouw nieuwe kennis en inzichten zet je direct om in acties. Daarnaast weet je hoe marketing en sales elkaar beter kunnen begrijpen om beter samen te werken.