Fix or Forward! Een goede chatbot in je serviceafdeling

Kijktijd: 1 uur en 23 minuten

Wat is het cruciale aspect van hoe de klantenserviceafdeling de meest waardevolle input levert voor het ontwikkelen van een effectieve chatbot? Het begint allemaal met luisteren naar en begrijpen van de werkelijke behoeften van de klant. Dit inzicht vormt de basis voor een succesvolle chatbot die daadwerkelijk kan inspelen op de vragen en verzoeken van klanten. Jeroen Marttin en Casper van den Broek zijn allebei partner en senior consultant bij Studio Winegum en houden zich bezig met de strategie achter conversational design.

Van Waste naar Waarde

Wat voor soort contactkanalen biedt je wanneer aan? Van 0e lijn naar 1e lijn, ga je van digitale middelen (website en chatbot) naar menselijk contact zoals telefoon en mail. Jeroen legt uit hoe je dit doet.

Een chatbot in 7 stappen

Hoe zet je een goede chatbot neer en waar begin je? Van doelen bepalen tot analyse, in 7 stappen legt Jeroen uit hoe tot een goede chatbot komt.

AI based of rule based

Casper gaat in op de voordelen en nadelen van een AI of rule based chatbot. Hoe complex zijn de vragen die je binnenkrijgt in jouw organisatie? Zijn die makkelijk en generiek of zijn het complexe vragen die geen standaard hebben? En hoe nauwkeurig wil je zijn?

In de clinic hoor je

  • Wat een virtuele assistent eigenlijk zo handig maakt
  • Welke beslissingen vereist zijn, variërend van de keuze van tools tot aan de aanpassingen in de organisatiestructuur
  • Hoe je jouw chatbot een gezicht geeft
  • De waardevolle lessen die zijn hebben geleerd uit inspirerende gevallen, waaronder die van De Nederlandse Politie, EVBox en Bugaboo. Deze cases bieden concrete inzichten in de praktijk en tonen aan hoe een goed doordachte aanpak van een chatbot het verschil kan maken in verschillende sectoren.

Kijk de clinic terug en hoor van experts over de toegevoegde waarde van een chatbot.

Clinic terugkijken

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen