Geef je merk een gezicht met Artificial Intelligence

Leestijd 3 minuten

Vroeger kon de bakker op de hoek de drie mensen in zijn winkel prima persoonlijk te woord staan. Het is echter lastig om 100.000 online broodkopers allemaal persoonlijk te benaderen. Dus krijgt iedereen hetzelfde filmpje (of homepage) te zien over brood – jong, oud, man en vrouw. Artificiële intelligentie brengt daar stap voor stap verandering in.

Merken draaien om mensen en mensen worden het liefst persoonlijk benaderd. Maar merken draaien ook om schaalgrootte en dat vraagt om standaardisatie. Klinkt tegenstrijdend, maar met de inzet van Artificial Intelligence kan het beide.

Als merkbouwer kun je uiteindelijk niet zonder Artificial Intelligence als je jouw klanten persoonlijk wil blijven benaderen.

Personalisatie met Artificial Intelligence

Je ziet steeds meer organisaties die AI-toepassingen succesvol inzetten voor hun klanten. Denk daarbij aan de personalisaties van partijen als Amazon, Netflix en Spotify. De AI-technologie herkent patronen in voorkeuren van individuele klanten. Zo zie jij waarschijnlijk een ander aanbod op Netflix dan je partner. En Spotify kan met behulp van deze technologie voor miljoenen mensen tegelijk een persoonlijke muzieklijst maken.

Artificial Intelligence en mode

Modemerken maken ook dankbaar gebruik van Artificial Intelligence. Zo worden bij Under Armour de aankoopgegevens in combinatie met externe data over fitness en voeding geanalyseerd voor betere productaanbevelingen. En niet te vergeten Nike die fors investeert in nieuwe technologieën.  

Ook interessant is Revolve, een modemerk dat is opgericht door data-analisten. Zij zetten Artificial Intelligence in om sneller nieuwe modetrends te herkennen. Daarnaast leert de digitale technologie welke influencers en celebrity’s ze het beste bij een productintroductie kunnen betrekken.

Synthesia

Artificial Intelligence biedt ongekende mogelijkheden. Het bedrijf Synthesia is daar een voorbeeld van. Hun AI-toepassing maakt video’s met computer-gegenereerde personen. De virtuele figuren spreken elke denkbeeldige tekst levensecht uit, in maar liefst 38 verschillende talen.

Je kunt het zelf direct proberen. Je schrijft een willekeurige tekst, kiest een presentator en drukt op de knop. De AI-technologie gaat aan het werk even later heb je een filmpje waarin de presentator jouw statische tekst enthousiast voorleest.

AI op jouw digital roadmap

Freaky of fantastisch? De (nieuwe) toepassingen van artificial intelligence worden steeds toegankelijker voor marketeers zonder diepgaande technische kennis. De tools schieten als pannenstoelen uit de grond. Er zijn veel toepassingen die jouw werk als marketeer makkelijker maken en dat is freaky fantastisch!

Start eens met wat testjes en free-trials om te ontdekken welke implementaties bij jou passen. Download de digitale roadmap templates (en whitepaper) om de introductie van AI-toepassingen in een plek op jouw roadmap te geven.

Altijd al een talenknobbel gewild? David Beckham spreekt in onderstaande video – dankzij Artificial Intelligence – vloeiend negen verschillende talen spreekt.

Zelf aan de slag met AI?

Wil jij leren hoe je slimme prompts kunt maken binnen tools als ChatGPT, Midjourney en vele anderen? Wil je leren hoe je de beste output krijgt en welke tools het meest geschikt zijn voor jou? En wil je actief aan de slag met je nieuwe kennis? Volg dan de 1-daagse training AI prompting & tools.

Delen