Beeckestijn Boekenbal

Leestijd 9 minuten

Er zijn steeds meer mogelijkheden om boeken te lezen of te luisteren. Gelukkig maar, want er verschijnen jaarlijks veel interessante boeken voor jou als marketeer. Van praktische handboeken tot inspirerende verhalen. Genoeg keuze als je op zoek bent naar nieuwe kennis of goed naslagwerk.

Veel vakexperts delen graag hun kennis, zo ook de docenten van Beeckestijn Business School. Een aantal van hen hebben hun kennis en ervaring op papier gezet. Hierbij een overzicht van interessante boeken voor jou als marketeer per vakgebied.

De docenten van Beeckestijn Business School hebben hun kennis en ervaring op papier gezet. Hierbij een overzicht van interessante boeken voor jou als marketeer!

Digital & Marketing

Sterk digitaal merk
Auteur: Ingmar de Lange

Digitaal richtte zich lang op kliks en data. Merkbouwen leek weggegooid geld. Ineens staan merken bovenaan de agenda van CMO’s. Wat is er gebeurd en wat kun jij hiervan leren? Hoe wordt je merk succesvol in het digitale tijdperk? Wat moet je anders doen? Wat juist niet? Dit en meer ontdek je in dit boek van Ingmar de Lange.

Handboek online marketing #8
Auteur: Patrick Petersen

Van influencermarketing tot content en de metaverse: Het Handboek Online Marketing helpt een effectieve online marketingstrategie te ontwikkelen en uit te voeren. Aan de hand van vele cases, templates, modellen en digitale bijlages krijg je een compleet beeld van het marketing vakgebied.

Content! – Zuurstof voor je klanten
Auteur: Antal de Waij

Met relevante en engaging content til je jouw bedrijf naar een hoger plan. ‘Content!’ zorgt dankzij het unieke Content Marketing Canvas Model voor jouw contentmarketingresultaat. Het biedt alle componenten om je eigen contentstrategie te ontwikkelen én uit te voeren. Op welke manier vergroot je de bekendheid van jouw bedrijf? Hoe genereer je leads in een online omgeving? Het boek ‘Content!’ geeft antwoord op deze en andere vragen.

Eat your greens | EN
Auteur: Wiemer Snijders

De marketingwereld wordt overspoeld met mythen, misvattingen, dubieuze statistieken en tactieken die weinig verband houden met ons daadwerkelijke koopgedrag. Hoe kunnen je meer, aan meer mensen en voor meer geld verkopen? Dit boek daagt je uit om de manier waarop je denkt te veranderen, door gebruik te maken van de enorme hoeveelheid kennis die is verkregen uit data en technologie, en door het beste op feiten gebaseerde denken toe te passen op de praktijk van marketing en communicatie.

Brand Design
Auteur: Ruud Boer

Het bouwen en onderhouden van sterke merken kan niet zonder een relevante mentale merkidentiteit, onderscheidende visuele merkidentiteit en geloofwaardige merkuitingen. Je wordt in dit boek meegenomen van merkstrategie tot merkactivatie aan de hand van het centrale Brand Design-model. Door de aansprekende cases, vele voorbeelden en de heldere schrijfstijl is dit een erg toegankelijk en praktisch boek voor studenten en professionals.

Tiktologie
Auteur: Kirsten Jassies

TikTok en Instagram Reels zijn enorm populair. Waar voorheen vooral jonge mensen gek waren op korte prikkelende video’s, zijn er nu ook steeds meer 30-plussers en bedrijven die op deze platformen zitten. In dit boek leer je hoe jij zelf korte video’s kunt maken waar mensen graag naar kijken. Je leert van inspirerende voorbeelden en handige checklists, zodat je zelf meteen aan de slag kunt om jezelf (en je bedrijf) op de kaart te zetten.

Data & Tech

Wat is de vraag
Auteurs: Durk Bosma & Erik de Kort

Het boek ‘Wat is de vraag?’ geeft een praktische aanpak en krachtige tools die je helpen om een goed marktonderzoek op te zetten. Je ontdekt stap voor stap hoe je tot de juiste onderzoeksvragen komt. En vervolgens de juiste methoden en technieken om die onderzoeksvragen te beantwoorden. Het boek biedt een verfrissende kijk op wat wel en niet onderzocht kan worden en welke methodes zich daar het beste voor lenen.

AI in marketing
Auteur: Charida Dorder

AI gaat het marketing vakgebied volledig op zijn kop zetten. Wat is de impact van AI op marketeers? Hoe laat je AI voor je werken? Hoe kun je AI concreet toepassen? In het boek ‘AI in marketing‘ krijg je concrete handvatten om efficiëntere en intelligente campagnes te realiseren en de concurrentie een stap voor de blijven.

Customer Experience

De klant energieke organisatie
Auteur: Sonja Stalfoort

Hoe weet je of je vandaag de juiste beslissingen neemt voor morgen? Met losse projecten en initiatieven proberen organisaties zich te verbeteren. Veel energie gaat verloren door het gebrek aan samenhang in de organisatie én omdat een belangrijke energiebron vrijwel onbenut blijft: klant-energie. Sonja Stalfoort neemt je in haar boek mee in de wereld van klant-energie. Met een helder stappenplan leert zij je hoe je de feedback en informatie die klanten geven kunt integreren in de gehele organisatie.

Luisteren is goud
Auteur: Eric de Haan

Iedereen wil gehoord worden, maar echt luisteren lijkt in onze steeds vluchtigere wereld een schaars iets. Hoog tijd om luisteren te (her)waarderen. Dit boek schetst het belang en de uitdagingen van deze kunst en maakt duidelijk hoe je je luistervermogen kunt verbeteren. Ook geeft dit boek luisterprincipes en best practices te vinden om het luisterend vermogen binnen jouw organisatie te ontwikkelen. Daarbij krijg je als professional concrete methoden en gesprekstechnieken aangereikt om effectiever te luisteren.

Excelleren in service
Auteurs: Jean-Pierre Thomassen, Eric de Haan

Hoe maak je de omslag naar een uitzonderlijke serviceorganisatie die klanten en medewerkers kunt blijven boeien en binden? Dit boek beschrijft de tien belangrijkste veranderingen die organisaties maken om duurzaam succesvol te zijn door te excelleren in service. Dit organisatorische omdenken gaat over het design van de dienstverlening, de strategie, bedrijfscultuur, innovatie en over de operatie.

Handboek Strategische B2B-marketing
Auteur: Jean-Pierre Thomassen

De gemiddelde B2B-klant bestaat niet. Wel kun je de verschillende klantsegmenten in kaart brengen en per segment werken aan winstgevende relaties op de lange termijn. In dit boek lees je over actuele thema’s zoals klantsegmentatie, waardeproposities en customer experience. Het Handboek Strategische B2B-marketing biedt een praktische stap-voor-stap benadering voor professionals en studenten.

Gewoon Geweldig
Auteur: Rob Beltman

Woningcorporaties moeten voldoende betaalbare woningen bouwen, verhuren en onderhouden voor mensen met een laag inkomen. Maar het gaat niet alleen om vastgoed; wonen is meer dan een betaalbaar huis hebben. Het boek Gewoon Geweldig behandelt de bouwstenen van een klantgerichte corporatie, inclusief klantvisie, kennis, leiderschap, cultuur, klantbeleving en bewonersbetrokkenheid. Het biedt praktische tips en past relevante theorie toe.

Communicatie

Impact with content | EN
Fleur Willemijn van Beinum

Content is een fantastisch middel om je brand story te vertellen en op te vallen tussen alle concurrenten. Hoe maak je impact met content? In dit boek lees je een framework met vijf stappen.  Van content strategie naar de organisatie.

Het juiste doen als niemand kijkt
Auteur: Frank Peters

Alleen maar voldoen aan afspraken en wet-en regelgeving is binnen ethiek en leiderschap niet meer voldoende. Alles draait om het voldoen aan de verwachtingen en waarden en normen van interne en externe stakeholders. Dit boek biedt je een stappenplan voor integer leiderschap en het managen van je reputatie. Doorloop het persoonlijk stappenplan voor de ontwikkeling van integer leiderschap en zorg dat je altijd het juiste doet, ook als niemand kijkt.

Handboek Online Redactie
Auteur: Geert Poort

Wie professioneel met online communicatie aan de slag is, ontwikkelt content die een bijdrage levert aan het realiseren van organisatiedoelen. Dit boek biedt handvatten voor het creëren en perfectioneren van content voor websites, sociale media, zoekmachines en conversie. Ook helpt het je bij het bouwen van een uitgekiende online strategie, een solide organisatie en een weloverwogen evaluatieplan.

Schrijven voor het brein
Auteurs: Wim van der Mark & Martin van Kranenburg

Tegen wie praat je eigenlijk met je teksten? Vertel je over jezelf of zet je je lezers centraal? Met dit boek leer je om structuur aan te brengen in je teksten, zodat je verschillende typen lezers aanspreekt. Je leert over het brein en bewezen neuromarketing technieken die je kunt toepassen in jouw teksten. Met behulp van dit boek kun je direct jouw teksten verleidelijker, overtuigender en winstgevender maken.

Leiderschap & Change

De inclusieve organisatie
Auteur: Madhu Mathoera

Hoe komt het dat organisaties nog onvoldoende divers en inclusief zijn? Al jaren wordt er binnen organisaties gesproken over diversiteit en inclusie, zonder dat er daadwerkelijk actie wordt ondernomen. Na het lezen van ‘De inclusieve organisatie’ weet je wat een organisatie kan doen om op een duurzame wijze te werken aan inclusie.

Happy change
Auteurs: Bea Aarnoutse & Marianne Jaarsma

De organisaties van de toekomst zijn die organisaties die zich voortdurend weten aan te passen aan een veranderende context. Zij zetten daarbij hun medewerkers op één. Veranderingen, groot en klein, worden pas een succes als medewerkers happy zijn. Dit boek neemt je mee in hoe je medewerkers in verandering optimaal faciliteert in hun weten, willen en kunnen.

Futureproof
Auteur: Mike Hoogveld

De toekomst houdt ons enorm bezig, maar laat zich helaas niet voorspellen. Hoe blijf jij of je organisatie waarde toevoegen en relevant? Dat leer je in dit boek. Met als doel om jou praktische hulpmiddelen te geven waarmee je concreet aan de slag kunt. Zo zorg je ervoor dat jij en jouw organisatie er in de toekomst nog toe doen én daar ook nog eens plezier aan beleeft.

Agile coaching
Auteur: Adrie Dolman

Er is een groot tekort aan échte agile coaches. Niet iedereen die zichzelf een agile coach noemt, is ook daadwerkelijk in staat om het verschil te maken. Om succesvol te zijn moet je naar de organisatie kijken als systeem en hierin de rol van systeemontwikkelaar op je nemen. Dit boek beschrijft welke overtuigingen je helpen om een succesvolle agile coach te worden, zonder dat je jezelf uit het oog verliest.

Werk & carrière

De dag na de brainstorm
Auteur: Jeroen Dontje

Hoe zet je goede ideeën snel tot leven? Het boek ‘de dag na de brainstorm’ laat zien hoe je dit doet aan de hand van drie eenvoudige stappen. Je leert een nieuwe manier van denken: eerst maken, dan pas proberen, onderzoeken en bijsturen. Er worden praktische vaardigheden aangereikt die nodig zijn om jouw ideeën tastbaar te maken, zodat je ze kunt omzetten in concrete successen. Het maakt niet uit bij wat voor soort bedrijf. Je kunt direct zelf aan de slag.

Dit artikel wordt continu aangevuld.

Delen