Ingrediënten voor een succesvolle e-mailstrategie

Kijktijd: 1 uur en 33 minuten

E-mailmarketing is voor veel marketeers een belangrijk onderdeel van de marketingmix. Dat is niet gek als je bedenkt dat e-mail voor zowel B2B als B2C en alle leeftijden (ook jongeren) een belangrijk kanaal is. Gemiddeld ontvangen we als individu gemiddeld z’n 86 e-mails per week. Tijdens deze online clinic neemt expert Michael Straathof je mee in de belangrijkste pijlers om meer uit e-mail te halen.

De kracht van e-mail

Waarschijnlijk is e-mailmarketing dus ook voor jou een essentieel in jouw digitale marketingmix. Je kan e-mail voor veel doelstellingen als middel inzetten. Denk daarbij aan het onderhouden van leads (en lead nurturing) en het aanzetten van die leads tot een aankoop. Met e-mail kan je de (potentiële) klant meenemen door de hele klantreis. Zoals Michael het in de clinic mooi benoemd: ‘van onbekende John Doe tot je grootste fan.

Maar hoe kom je verder dan één keer per maand een nieuwsbrief versturen? Hoe zet je het kanaal echt slim in? En hoe benut je alle mogelijkheden die er zijn?

Van middelmatige e-mailmarketing naar een succesvolle e-mailstrategie

Tijdens de clinic Michael geeft een praktische kijk op e-mailmarketing. En hoe je deze naar een hoger, strategisch niveau kunt brengen. Hij laat je zien wat de nieuwste mogelijkheden zijn en hoe je zelf aan de slag kan. Dat hoeft lang niet altijd groots en meeslepend, maar met kleine aanpassingen kan je al betere resultaten behalen.

De belangrijkste pijlers van e-mailmarketing komen in 1,5 uur voorbij, denk daarbij aan:

  • Het bepalen van de e-maildoelstellingen
  • Het beoordelen van de Customer journeys
  • Beschikbare en benodigde profielkenmerken voor écht persoonlijke contactmomenten
  • De waarde van interactieve user experiences.

Leer van de award winning e-mailmarketing automation cases zoals UNICEF, Carglass en Hans Anders.

Bekijk de emailmarketing clinic terug

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen