Aan de slag met trendwatching binnen communicatie

Kijktijd: 1 uur en 8 minuten

Ben jij al aan het experimenten met generatieve AI? Ben je al viral gegaan op TikTok? Gebruik je al de storytelling principes in jouw communicatie uitingen? En kan jij al in Google Analytics 4 terug vinden hoe jouw blogs presteren? Als communicatieprofessional vliegen de hypes, trends en ontwikkelingen je om de oren. Zeker als je daar nog eens de maatschappelijke ontwikkelingen bij op telt. Je hebt er je handen vol aan. En dan wordt er ook nog eens van jou verwacht dat je kunt filteren. Dat je snapt welke trends voor jouw organisatie kansen biedt. Trendwatching is key voor professionals binnen communicatie en marketing.

De bomen door het bos niet meer zien

Je hoeft LinkedIn maar te openen of de berichten over de kansen ChatGPT vliegen je al om de oren. Het kan soms aanvoelen alsof je verdrinkt in een zee van nieuwsberichten en social media posts. Hoe blijf je zwemmen (of simpelweg drijven)? In deze clinic neemt Chantal Verweij je mee in de wereld van trendwatching. Je leert trends te signaleren, analyseren en toe te passen op je eigen organisatie. Daarnaast gaat Chantal ook in op voorbeelden van actuele trends. Zowel brede digitale (marketing) trends als specifieke trends binnen communicatie & PR.

Blijf up-to-date

Deze clinic is interessant voor communicatieprofessionals die up-to-date willen blijven. Je leert wat je nodig hebt om innovatief te kunnen zijn. Als oprichter van de Inspiratiebrigade helpt Chantal organisaties daar dagelijks bij.  

Wil je niet langer op je onderbuikgevoel sturen? En wil je kunnen filteren welke trends écht belangrijk zijn voor jouw organisatie? Kijk de clinic terug en ontdek hoe jij bij blijft in deze snel veranderende wereld van communicatie.

In deze clinic

  • Je kunt uitleggen welke (communicatie)trends er zijn, en hoe ze zich ontwikkelen
  • Je weet hoe je deze ontwikkelingen signaleert, analyseert, extrapoleert en toepast
  • Je kunt trends vertalen naar je eigen communicatie-aanpak

Over Chantal

Chantal Verweij werkt al meer dan 25 jaar op het snijvlak van communicatie, digitalisering en innovatie. Met haar bedrijf De Inspiratiebrigade helpt ze organisaties veranderen, innoveren en vooruitkijken. Als ervaren spreker en dagvoorzitter zorgt Chantal voor een energieke kennisoverdracht. En als praktijkmens mixt ze theorie met praktische inzichten en how-to’s.

kijk de clinic terug

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen