Digital Marketing Toolkit: templates en checklists

Leestijd 7 minuten

Wil jij digitale marketing binnen jouw organisatie naar een hoger niveau tillen? Om je hierbij te helpen, heeft Beeckestijn Business School een handige Digital Marketing Toolkit samengesteld. Hierin zitten twee spreadsheets, targeting toolbox en een digital marketing plan checklist die je goed in de praktijk kunt gebruiken. Deze toolkit bevat ook het Digital Marketing Trendrapport 2022, geschreven door kerndocent en managing partner van Beeckestijn, Bart Meerdink.

Checklist digital marketing plan

Om een goed digital marketing plan te maken, heeft Beeckestijn Business School een checklist gemaakt. Deze checklist bestaat uit vier hoofdvragen, waar vervolgens weer sub vragen onder vallen, zodat jij een compleet en duidelijk digital marketing plan kunt maken. De stappen zijn opgebouwd vanuit de volgende hoofdvragen:

 1. Wie zijn wij?
 2. Wat is de digitale marketing uitdaging?
 3. Wat gaan we doen?
 4. Hoe gaan we het doen?

Online Marketing Toolbox (targeting)

Targeting probeert advertenties af te stemmen op de behoeften van elke gebruiker. Online adverteerders hebben tal van methoden tot hun beschikking: geografisch-, content-, tijd-, demografisch-, gedrags-, retargeting-, social media- en keyword targeting. In de Online Marketing Toolbox wordt elk van deze methoden kort toegelicht. Ook wordt er beschreven wat een datamanagementplatform (DMP) is en waarvoor het gebruikt wordt.

Contentplanning template

Een belangrijk onderdeel van digital marketing is de content planning. Dit is een overzichtelijke structuur waarmee een organisatie bepaalt welke content initiatieven wanneer uitgevoerd worden. In de Digital Marketing Toolkit is een content planning template te vinden. Zo hoef jij hem alleen nog in de vullen en kun je er direct mee aan de slag.

Marketing performance template

Het Marketing Performance Pack beschrijft een marketinggameplanmodel dat is ontworpen om kernkracht op te bouwen, groei te stimuleren via bestaande activa, acties te verbinden met resultaten en middelen toe te wijzen op basis van prestaties. Er zijn drie fasen: evalueren, vaststellen en uitvoeren. Deze marketing performance template biedt de aanvullende tools en sjablonen die je nodig hebt om aan de slag te gaan:

 • Marketing team assessment template
 • Standard metrics by goal
 • Marketing Scorecard template
 • Buyer persona checklist
 • Standard activities by goal
 • Campaign Center template
 • Project Center template

In het marketing performance template staat alles duidelijk beschreven en jij hoeft het alleen nog in te vullen.

Digital Marketing Trendrapport 2022

Het laatste onderdeel van deze Digital Marketing Toolkit is het Digital Marketing Trendrapport 2022. Hierin worden de vijf belangrijkste digital marketing trends uitgebreid beschreven en toegelicht. De trends zijn tot stand gekomen door het analyseren van 100+ digitale strategieën van B2B, B2C, corporate en MKB-bedrijven, aangevuld met internationaal onderzoek en een 3-tal interviews met vakexperts.

De metaverse

Big Tech partijen buitelen over elkaar heen om elkaars verdienmodel af te snoepen. Er wordt massaal geïnvesteerd in Artificial Intelligence (AI), Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). Onze fysieke wereld digitaliseert steeds verder, het Meta concept is geboren. Betekent dit een nieuwe handel in ‘human futures’?

Marketing Ops: de nieuwe discipline

Ondertussen ploeteren marketeers door om funnels steeds slimmer in te richten. Want die funnel wordt steeds complexeren technischer. De rol van centrale datacollectie en de juiste tools wordt nog belangrijker. Dit leidt tot een hele nieuwe discipline in ons vakgebied; Marketing Ops.

Marketeers worden daarnaast steeds meer geholpen door automatisering van Ads & Search. Is het nobele handwerk van dagelijks campagnes optimaliseren daardoor verleden tijd en houden we meer tijd over voor het bouwen van een sterk merk?

Verleiden tot groenere keuzes met e-commerce

Consumenten zijn vatbaar voor goedkoop en snel en kiezen frequent met de portemonnee. Toch zijn we (gelukkig!) steeds vaker te verleiden tot groenere keuzes met e-commerce. Keuzes die vaak ook in het belang van het bedrijf zijn.

Krapte op de arbeidsmarkt

Al deze ontwikkelingen zijn weinig waard als we niet de mensen hebben om er op in te spelen. Helaas leidt de krapte op de arbeidsmarkt tot een vertraging in menig digitale roadmap. Er wordt in 2022 dan ook meer geïnvesteerd in de ontwikkeling van medewerkers om ze te binden en behouden.

Download de Digital Marketing Toolkit en til het niveau van digitale marketing van jouw organisatie omhoog!

DOWNLOAD DIGITAL MARKETING TOOLKIT

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen

Expert(s)